Nieuw: betalen per handeling

Het Reputatiebureau » Blog » Nieuw: betalen per handeling
Rekenen per handeling - foto van een menukaart © Wesley M. Dekker (eigen foto)

Eerder kon je al lezen dat ik overstap naar een ander prijsmodel. Van betalen per uur naar een pakket. Helaas laat het eerste pakket iets langer op zich wachten. Maar het heeft ook een andere ontwikkeling teweeg gebracht. Het is vanaf nu mogelijk om te betalen per handeling. Je leest in dit bericht waarom ik blij ben dat ik ook dit aan kan bieden.

Betalen per handeling: onderdeel van de visie

Eigenlijk stond het ontwikkelen van losse handelingen helemaal niet op de planning. Desondanks past het wel precies in mijn visie op adviseren en adviesbureaus.

Het is vaak best een stap op een adviesbureau in te huren. Daarom wachten we, als bedrijfsleiders, daar vaak mee, tot we een concrete uitdaging hebben. Terwijl er ondertussen best uitdagingen ontstaan, waarover je gewoon even wilt overleggen. Daar heb je geen heel pakket voor nodig.
Door mijn dienstverlening in handelingen “op te knippen” blijft het mogelijk om even snel en laagdrempelig te overleggen. Zo kan ik je al snel helpen, terwijl je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Je gebruikt wat je nodig hebt en houdt zo alles zelf in de hand.

Daarnaast is het ook zo, dat lang niet alle projecten zich laten omvatten in een vastomlijnd pakket. En ook daarin biedt deze manier van werken uitkomst. De losse handelingen kunnen immers naar wens met elkaar worden gecombineerd tot een volledig project. Zo kunnen we ook heel flexibel grotere uitdagingen aan.

Einde aan “uurtje, factuurtje”

Met betalen per handeling komt een van mijn zakelijke wensen alweer een stap dichterbij. Hierdoor is het namelijk mogelijk om volledig te stoppen met “uurtje, factuurtje”. Het declareren van uren is ouderwets en eigenlijk voor geen van ons beiden heel prettig. Het levert in praktijk veel vaker scheve gezichten dan echt gemak op. En daarom wilde ik er eigenlijk al langer vanaf.

Wanneer je per handeling betaalt, zijn de inhoud en tarieven vooraf al duidelijk. Zo weten we allebei precies waar we aan toe zijn. Je weet vooraf wat je kunt verwachten en ook de factuur is geen verrassing meer.

Tussenstap in opmars naar pakketten

Natuurlijk wordt er achter de schermen nog steeds gewerkt aan een eerste dienstenpakket. Zoals je hier al kon lezen, wordt dat een pakket waarmee je het mission statement van je bedrijf kunt versterken. Zo groeit het uit van “een tekst die er nu eenmaal bij hoort” tot een inspirerend fundament dat je bedrijf samenbrengt.

Dit pakket is helaas later klaar dan gehoopt. Het bleek uitdagender dan verwacht. “Iedere eerste keer is moeilijk”, zegt men dan wel eens terecht. Naar verwachting wordt dit pakket deze maand nog gelanceerd. Dus houdt de website en sociale media in de gaten!

Geschreven door:

Gepubliceerd op:

Laatst gewijzigd op:


Geplaatst in:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *