Over Het Reputatiebureau

Het Reputatiebureau » Over Het Reputatiebureau

Als je het mij vraagt, gaat ondernemen over blije mensen. Over mensen blij maken met precies die dingen waar jij blij van wordt. En daar vervolgens je boterham mee verdienen. En ik geloof dat de reputatie van je bedrijf een absolute hoofdrol speelt om dat doel te bereiken. Allereerst omdat de mensen om je heen daardoor goed kunnen inschatten of jouw bedrijf echt bij hen past. En dat zorgt er dan weer voor dat jij voornamelijk samenwerkt met precies die mensen waar jij optimaal en plezierig mee kunt samenwerken.

Ik help je graag om de reputatie die je voor jouw bedrijf en jouzelf wilt hebben. En niet alleen bij de opbouw, maar ook bij het onderhoud en natuurlijk bij een eventueel herstel.

Wesley M. Dekker BBA

Mijn naam is Wesley M. Dekker. Ik ben een gepassioneerde bedrijfskundige met een zwak voor bedrijven die werk van hun beleving maken.

Ik heb tussen 2008 en 2012 Management, Economie & Recht (beter bekend als “de MER”) gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Een opleiding die bij me paste als een jas en waar mijn passie voor management en leiderschap werden aangewakkerd.
Voor mijn studie liep ik stage bij DHL en Milgro. Daarnaast specialiseerde ik me in Consultancy & Ondernemerschap.
Na mijn studie werkte ik als medewerker Kwaliteit & Juridische zaken bij Milgro. En in 2014 stortte ik me fulltime op het ondernemerschap.

Missie en visie van Het Reputatiebureau

Ik geloof oprecht dat bedrijven succesvoller zijn, als ze veel meer aandacht aan hun stakeholders besteden. En met stakeholders bedoel ik dan al die mensen om een bedrijf en ondernemer heen, die bij het bedrijf betrokken zijn. Denk aan klanten, medewerkers en leveranciers. Maar denk bijvoorbeeld ook aan omwonenden, plaatsgenoten en belangenorganisaties.

Door je op hun belevingen en “reizen” te richten, kun je hun gedachten en sentimenten sturen. En wanneer je een goede naam weet op te bouwen en onderhouden, levert je dat alleen maar voordelen op. Mensen blijven langer bij je en willen met je samenwerken. Niet (alleen) omdat het rationeel de beste keuze is, maar vooral omdat het zo ongelofelijk goed voelt. Omdat jouw bedrijf zo goed bij hen en hun levenswijze, normen en waarden past.
Een sterke reputatie helpt je daarnaast om precies die mensen die bij jouw passen te boeien en binden. En dat vaak zelfs met minder moeite, want zij weten dat ze bij jou goed zitten.

Er komen dus meer mensen en ze blijven langer bij je. Per saldo spenderen ze daardoor ook nog eens meer bij. De (marketing-) kosten gaan omlaag en omzet dus omhoog. En zo levert focus op je reputatie dus, naast veel meer (werk-) plezier, ook nog eens meer geld op dan wanneer je stuurt op winst en kosten.

Met Het Reputatiebureau ben ik daarom op een missie: om het bedrijfsleven meer stakeholder- en reputatiegericht te laten werken. En zo de wereld zowel mooier als succesvoller te maken.

Lidmaatschap MKB Rotterdam

Trots lid badge van MKB Rotterdam Rijnmond

Nummer 1 word je niet alleen. Voor ieder bedrijf en iedere ondernemer is een netwerk belangrijk. En een goede vertegenwoordiging in de politieke besluitvorming is al even waardevol.
Daarom is Het Reputatiebureau een trots lid van MKB Rotterdam Rijnmond.