Glennis Grace en de cancelcultuur

Het Reputatiebureau » Blog » Glennis Grace en de cancelcultuur
Rode tekst "no thanks"

Op 28 oktober 2022 verscheen een achtergrondartikel in het AD: Glennis Grace zet stap in de juiste richting: ‘Publiek moet haar een kans gunnen’. Daarin vroeg journaliste Maxime Segers zich af, of Glennis Grace echt slachtoffer was van de cancelcultuur. En wat dat nu precies doet voor de reputatie van een artieste als Glennis, die eigenlijk Glenda heet.

Mister TopPop en Het Reputatiebureau over Glennis Grace

Voor het artikel belde Maxime Segers met twee bronnen: Mister TopPop Ad Visser en ik.

Ad Visser heeft, met zijn programma, vele artiesten zien komen en gaan. En daarom is hij van mening dat het wel weer goed komt met de carrière van Glennis Grace. Ze heeft immers talent en dat gaat door deze situatie niet verloren.

Zelf ben ik het daar voor een deel wel mee eens. Glennis heeft een flinke deuk in haar reputatie opgelopen. Maar die hoeft niet het definitieve einde van haar carrière te betekenen.
Dat wil echter niet zeggen, dat het herstel ook makkelijk zal worden.

Screenshot bijdrage Wesley Dekker aan "Glennis Grace zet stap in de juiste richting: 'Publiek moet haar een kans gunnen’" in AD van 28 oktober 2022
Screenshot van het artikel. Bron: © AD

Het reputatieherstel

Wat zou Glennis nu dan moeten doen, om haar reputatie te herstellen? Gek gezegd kun je nu het beste even stil zitten. Zorg ervoor dat je nu even geen aandacht trekt. Ook niet met het gesprek dat ze met de supermarktmedewerkers gaat voeren.
Normaal gesproken zou ik dat laatste wel een goed idee vinden. Maar in het geval van Glennis niet. Tijdens haar “toelichting” bij Jinek bleek immers ook een deel niet helemaal waar te zijn. En dat ligt bij veel mensen nog vers in het geheugen. Wat je daar nu ook over zegt, wordt nooit meer zonder twijfel van je aangenomen. En dan kun je beter helemaal niets zeggen.

Richt je ondertussen op je carriere en kom over een tijdje met nieuwe muziek. Wie heet geeft dat weer een goede impuls. Maar of dat ook echt zo is, zal de tijd moeten leren.

Geschreven door:

Gepubliceerd op:

Laatst gewijzigd op:


Geplaatst in:

Dit bericht delen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *