Het Reputatiebureau wordt een trainingsbureau.

Het roer om, van advies- naar trainingsbureau

Het Reputatiebureau » Blog » Het roer om, van advies- naar trainingsbureau

Mensen een goede beleving geven, zodat zij een gelukkig leven kunnen leiden. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat dat mijn “why” is, mijn drijfveer in het leven. Wat ik daarbij belangrijk vind, is dat ik zelf gelukkig word van de manier waarop ik dat doe. Uiteraard moet ik daarbij ook kritisch naar m’n bedrijf kijken. Ook daar moet ik gelukkig van worden.
In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat dat niet meer steeds het geval was. En dus werd het tijd voor keuzes. Het werd het tijd om het roer om te gooien en een rigoureuze beslissing te nemen. Het Reputatiebureau gaat veranderen: van een advies- naar een trainingsbureau.

Waarom iets anders?

In de afgelopen 12,5 jaar heb ik eigenlijk van alles gedaan. Zakelijk advies gegeven aan kleine bedrijven. Zo hier en daar een juridisch advies. En dat ging altijd best wel. Toch is dit na de pandemie nooit meer helemaal opgekomen. In ieder geval niet op de manier die ik graag wilde. En dus kwam een belangrijke randvoorwaarde onder druk te staan.

Terugkijkend op de afgelopen 12,5 jaar was ik altijd al met zowel training als coaching bezig. Mijn “adviezen” waren er vooral op gericht om mensen zelf de goede kant op te helpen. En ik heb ook een paar jaar, als freelancer, managementtrainingen voor het Rode Kruis mogen verzorgen. Iets waar ik eigenlijk altijd van genoten heb. En waar ik ook goed in bleek te zijn. Ik herinner me de feedback van een collega-vrijwilliger nog goed. “Wes, dat trainen, daar moet je wat mee doen!”

Toch heb ik, om de een of andere reden, nooit de stap durven maken om er echt iets mee te gaan doen. Keuzes nemen is, zeker in zakelijk opzicht, toch best eng. En dus bleef de echte keuze altijd uit. Tot nu dan.

Trainingsbureau voor beleving

Nu ik (eindelijk) deze keuze heb gemaakt, is m’n visie duidelijker dan ooit. De “why” en missie blijven hetzelfde. Ik blijf ondernemers en leidinggevenden helpen om van hun stakeholders, fans te maken. Het enige dat verandert, is de manier waarop. Met training en coaching help ik leiders en hun teams om zelf meer plezier in hun werk te krijgen. Want je kunt anderen pas blij maken, als je zelf blij bent.

"Whatever you do, do it well. Do it so well than when people see you do it they want to come back to see yoy do it again and so that they want to bring others and show them hou well you do what you do.
- Walt Disney

De trainings- en coachingsprogramma’s kunnen, uiteindelijk, worden onderverdeeld in 3 categorieën: leiderschap, management en organisatie. Zo kan ik jou, als ondernemer of leidinggevende, helpen om een fantastische beleving neer te zetten. Zodat jij samen met je team met plezier aan het werk bent. En zodat mensen ervoor terug komen en jullie bij anderen aanbevelen.

Als ik er zo naar kijk, past deze aanpak eigenlijk veel beter bij mijn doel. Want ik kan mensen geen fan van jouw bedrijf maken. Dat moet jij doen, samen met je team. Wat ik daarin kan doen, is jou helpen om de goede dingen goed te doen. Want dat is de basis van een goede reputatie.

Op naar de sterren en daar voorbij!

Deze week nog komt het eerste programma op de website. En daarmee zet ik de eerste officiële stap naar een trainingsbureau. Wat dat word, houd ik nog even voor me. Niet omdat die keuze nog niet gemaakt is, maar omdat ik dat ook wat groter wil aankondigen. Houd het blog, de LinkedIn-pagina of mijn LinkedIn-profiel in de gaten!

Geschreven door:

Gepubliceerd op:

Laatst gewijzigd op:


Geplaatst in:

Dit bericht delen


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *