Reputatieschade

Natuurlijk doet u uw uiterste best om uw uitstekende reputatie hoog te houden. Maar zeker als uw bedrijf een prominente naam in uw branche is, ligt alles onder een vergrootglas. En daarmee nemen de kansen dat u in opspraak raakt toe.

Het Reputatiebureau biedt u begeleiding wanneer uw reputatie onder druk staat. Zo helpen we om de situatie inzichtelijk te krijgen en daar vervolgens op een professionele manier op te reageren. Het eerste doel is dan uiteraard om de schade zo veel mogelijk te beperken. Indien gewenst kunnen we daarna helpen om schade zo goed mogelijk te herstellen en herhaling te voorkomen.

Wat u kunt verwachten

Iedere situatie waarin uw goede naam onder druk staat, is anders. De aanleiding, de betrokkenen, de reacties van die betrokkenen, eigenlijk zijn die bijna nooit vergelijkbaar met andere gevallen. Onze opdracht en samenwerking zijn daarom, zeker in deze onvoorspelbare situaties, steeds maatwerk.

Concreet kunt u denken aan de volgende diensten:

  • crisiscommunicatie met betrokkenen en het algemene publiek;
  • woordvoering richting de pers;
  • onderhandelen met betrokkenen (fixing);
  • en natuurlijk advies en coaching van betrokken medewerkers.

Hoe wij te werk gaan

Om u zo goed mogelijk te helpen, is het zaaks dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Dit kan telefonisch of per e-mail. Buiten onze normale openingstijden kunt u altijd een voicemailbericht achterlaten. Na ontvangt nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Daarna volgt een intakegesprek, waarin we uw situatie bespreken. Dit gebruik wordt uiteraard compleet vertrouwelijk behandeld. In dit gesprek geeft u aan wat er is gebeurd en wat u als wenselijke oplossing ziet.
Na het intakegesprek ontvangt u een offerte. Omdat het vaak moeilijk is om de benodigde tijd vooraf in te schatten, zal deze waarschijnlijk een uurtarief omvatten.

Na akkoord gaan wij voor u aan de slag. Een groot aantal werkzaamheden zullen we in eigen huis voor onze rekening nemen. Wanneer de inzet van derden nodig is, geven we dat vooraf aan. Wij nemen daarna de leiding en vormen een (discrete) schakel tussen u en deze derden.

Onze hulp is altijd zeer discreet en onder strikte geheimhouding.

Pers - Het Reputatiebureau

Een helpende hand nodig?

Die bieden wij u graag. Neem vrijblijvend contact met ons kantoor op per e-mail of telefoon. Ieder gesprek is vertrouwelijk en ieder eerste gesprek daarnaast kosteloos.