Missie en visie bepalen

Je bedrijf is zoveel meer dan alleen een groep producten en diensten. Het is jouw manier om iets toe te voegen en in behoeften te voorzien. En daar wil je mooie dingen mee bereiken. Om dat succesvol te doen, is het goed om je uiteindelijke doel, je missie, helder te krijgen.

Een doordachte en goed beschreven missie en visie dienen als een kompas voor je bedrijf. Het biedt, samen met je waarom, een raamwerk waarbinnen je gemakkelijker beslissingen neemt.
Maar het is meer dan dat. Het is ook het verhaal waar je de mensen om je mensen mee inspireert. Waar je hen mee aan je bedrijf verbindt. En daarmee is het de basis van jullie onderlinge relatie.

Hoe we jouw mission statement maken

Je missie en visie vat je samen in het mission statement. En dat wordt uiteindelijk een van de belangrijkste documenten voor je bedrijf. Hoe beter deze in elkaar steekt, hoe meer je er in praktijk aan hebt.

Om je daarmee te helpen, beginnen we met een verkenning. Daarin brengen we jouw toekomstvisie in kaart, samen met de (eind-) doelen die daarbij horen. Je kunt dit vergelijken met een brainstorm, maar dan om jouw of jullie gedachten op een rij te krijgen.

Daarna gaan we schrijven. We werken je missie en visie uit tot een inspirerende tekst waar je echt achter staat en inspiratie uit put. Dat kan in 1 keer, maar ook in een aantal sessies.

Wanneer je missie en visie bepalen?

Je missie en visie bepaal je natuurlijk als je je bedrijf begint en een vliegende start wilt geven. Als startende ondernemer(s) is het daarom goed om echt even de tijd voor te nemen.

Daarna wordt je mission statement een “levend document”. Je missie of visie kan bijvoorbeeld best veranderen door voortschrijdend inzicht in veranderingen in de wereld om ons heen. Dat is helemaal niet erg, zolang je voor de aanpassing ook maar weer voldoende aandacht en tijd vrijmaakt. Ook een aanpassingen kun je het best niet “even tussendoor” doen.

Ook mensen inspireren?

Wij helpen je graag een inspirerend mission statement te vinden. Een statement waar mensen in geloven en zich bij willen aansluitend. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.