Begeleiding bij je mission statement

Het Reputatiebureau » Diensten » Begeleiding bij je mission statement

Het mission statement: de basis waar je je bedrijf op bouwt. En dus een onmisbaar document als je je bedrijf succesvol wilt maken en houden. Tegelijkertijd is het ook lastig om je missie en visie goed onder woorden te brengen. Dat doe je waarschijnlijk ook niet dagelijks. Professionele begeleiding bij het (her-) schrijven van je mission statement bied je dan uitkomst.

Wat kun je verwachten

Je gaat samen met je team op zoek naar jullie mission statement. Jij bepaalt welke mensen daaraan meewerken. De bedrijfskundige van Het Reputatiebureau begeleidt en ondersteunt jullie daarbij.

Aan het einde van het project heb je meer dan een stukje tekst. Je hebt jullie gezamenlijke missie en visie op papier. En daarmee iets wat jullie met elkaar verbindt.
Daarnaast hebben jullie nu een richtlijn in handen, die jullie in jullie dagelijks werk kunnen gebruiken. Ieder teamlid kan nu sneller beslissingen nemen, die het hele bedrijf te goede komen.

Al met al heb je een tekst in handen, die iedereen gelukkiger maakt.

Wesley M. Dekker te horen in Kleine Boodschap

Wat gaan we doen?

Je mission statement schrijven of aanpassen is voor je team en jou geen dagelijkse kost. Een goed advies en professionele begeleiding zijn daarom meer dan welkom.

In het basispakket zitten de volgende diensten:

  • Een uitgebreide kennismaking met jou, je compagnons en/of teamleden en je bedrijf.
  • Het Plan van Aanpak voor het project inclusief te planning.
  • Begeleiding bij de brainstorm
  • Uitwerking van de tekst of begeleiding en advies daarbij.
  • En de verwerking van eventuele aanpassingen.

Is jouw bedrijf toe aan een (nieuw) mission statement?

Laten we de mogelijkheden dan eens vrijblijvend bespreken.

Veelgestelde vragen over begeleiding bij je mission statement

Voor wie is deze dienst geschikt?

Begeleiding bij het schrijven van je mission statement is geschikt ieder bedrijf. Grootte, leeftijd en omzet zijn niet zo belangrijk. Je hebt iets aan deze begeleiding als je goede relaties met stakeholders belangrijk vindt. Ook zzp’ers kunnen er dus profijt van hebben.

Is een mission statement alleen geschikt voor het bedrijf als geheel?

Ieder bedrijf zou in ieder geval een mission statement voor het hele bedrijf moeten hebben. Maar je kunt er ook een maken voor bijvoorbeeld een vestiging, afdeling of team. In praktijk heeft iedere groep mensen die met elkaar samenwerkt baat bij een mission statement.

Hoe lang gaat een mission statement mee?

Met een goed verwoord mission statement kunt je best een tijd vooruit. Maar hoe lang deze meegaat, is niet goed te zeggen. Dit hangt van een aantal factoren af. Denk aan personeelsverloop en technologische ontwikkelingen. Het wordt tijd om je mission statement te herschrijven, als deze eigenlijk niet meer helemaal bij het bedrijf past.

Wie moeten we bij het project betrekken?

Als je je mission statement onder begeleiding wilt opstellen, sluit in ieder geval de directie van het bedrijf aan. Zij moeten immers leiding aan de gekozen missie geven. En daarbij de visie in acht nemen.
Daarna kun je naar eigen inzicht uitbreiden. Hoe meer mensen bijdragen, hoe groter het draagvlak zal zijn. Tegelijkertijd maken meer meningen de besluitvorming niet altijd gemakkelijker. We helpen je graag om de juist groep samen te stellen.

Kan het basispakket worden uitgebreid?

Als jullie meer begeleiding nodig hebben om tot een goed mission statement te komen, kun je het basispakket verder uitbreiden.

Wat is de investering?

We bieden begeleiding aan vanaf € 1.750,- exclusief btw. Voor jullie persoonlijke situatie maken we graag een offerte.
Het Reputatiebureau werkt met vaste projectprijzen. Er komen, behalve dan wat reiskosten, dus geen extra kosten bij.